lees hier de corona maatregelen
Kempo Huquan
Kempo Hu Quan Veghel is in oktober 2005 gestart, samen met een aantal oud leerlingen van Kempo Veghel. Zelf wilden wij terug naar de oude stijl die Ben de Wit ons geleerd heeft. Het was de bedoeling dat wij samen twee keer in de week een zaaltje zou huren en daar de technieken van Ben de Wit zouden uitoefenen. Echter toen anderen dit te horen kregen is het allemaal anders gelopen en nu is daar KEMPO VERENIGING HU QUAN. Sinds jaren zitten we op een redelijk constant leden aantal en hebben niet als doel om al te groot te worden, zodoende altijd persoonlijke aandacht voor iedereen te hebben.
Kempo
Kempo is een vechtsport afkomstig uit het voormalig Nederlans-Indie, welke daar werd ontwikkeld door paatje Carel Faulhaber. Hij was beroepsmilitair in het KNIL en introduceerde Kempo in Nederland. Het Kempo van de heer Carel Faulhaber kent technieken van verschillende Indonesische, Chinese en Japanse gevechtssporten.

De heer Carel Faulhaber heeft 4 zoons, waarvan de oudste zoon Rob, vanwege zijn enorme technische gevechtskracht, als kempofenomeen te boek staat. Zijn Kempo werd dan ook beschouwd als een effectieve en doeltreffende gevechtssport.


Ben de Wit
is een van de weinige kempo-leraren, die thuis bij de Faulhabers privé-training heeft genoten en jaren met Rob Faulhaber, samen onder paatje Faulhaber heeft getraind.
Op 6 maart 1975 introduceerde Ben de Wit het Kempo in het Brabantse Veghel. Deze vorm van Kempo is een gevechtsvorm die technieken biedt van bekende gevechtssporten, zoals Pencak Silat, Kyokushin Karate en Kungfu. Vrijwel alle arm- en beentechnieken zitten verweven in het moderne Kempo, wat een zeer complete en interactieve verdedigingskunst is. Bij het Kempo worden ook de traditionele bewegingsvormen onderwezen (sifats). Het zelfbewuster worden, sterker worden en perfectioneren van technieken en prestaties staat bovenaan als trainingsdoel.
Nederlands InstituuT voor Vechtsport & Maatschappij [NIVM]
Fight Right Keurmerk
Kempovereniging Hu Quan is sinds 2018 officieel opgenomen in het kwaliteitsregister van het Fight Right Keurmerk [FRK]. Het certicaat is uitgereikt door directeur Leendert Jan Mulder aan voorzitter Martien van der Burght, onder toeziend oog van Hein van Brussel, Ben de Wit, Edwin Latijnhouwers en Wil van Bommel (van rechts naar links).
De keuring bestaat uit een uitgebreid screenings programma op allerlei vlakken: trainers moeten voldoen aan de eisen die het NIVM heeft vastgelegd, ze hebben allemaal een geldig VOG en werken volgens duidelijke richtlijnen en doelen.
De vereniging heeft uiteraard een Vertrouwens-contactpersoon [VCP], een kascommissie en een jaarlijks terugkerende ledenvergadering [ALV].
Omgaan met pesten en groepsdruk
Respons
Pesten is een groot probleem op veel basisscholen. Vaak komt het gelijktijdig voor met groepsdruk. De module --Omgaan met pesten en groepsdruk-- bevat een uitgewerkte lessenreeks die basisschoolleerlingen leert met deze problematiek om te gaan. Trainers van Kempovereniging Hu Quan zijn opgeleid voor het geven van RESPONS trainingen in het basis-onderwijs (BO).
Op explicitiete vraag van gemeente Veghel is er, middels een subsidieprogramma, op diverse scholen in de regio een programma van 6 lessen aangeboden.
Inmiddels organiseren de trainers dit programma geheel zelf door met de diverse schooldirecteuren in gemeente Meierijstad in gesprek te gaan over de noodzaak om vooral de Groep 8 leerlingen iets extras mee te geven, voordat ze uitvliegen en naar het voortgezet onderwijs vertrekken.

Bent u, als directeur, leraar/lerares of (bezorgde) ouder, geinteresseerd in het programma, neem dan gerust contact met ons op !